Till alla som är intresserade (eller inte) av att dejta mig – del 2

Fråga inte om vi ska gå på dejt som det första du gör innan du ens presenterat dig.

Om du ger mig ditt nummer, mail eller säger att jag kan lägga till dig på Facebook, bli inte förvånad eller tyck att det är konstigt om jag faktiskt hör av mig. Och om jag lagt till dig och du besvarar min vänförfrågan, bli inte heller förvånad om jag hör av mig. Alltså, säg inte att vi kan ha kontakt om du aldrig tänker höra av dig eller åtminstone svara.

Kom inte med förslag om att göra något ihop för att sedan låta bli att svara när jag senare undrar när vi ska göra just denna sak. Det vill säga, föreslå inget du inte vill göra. Om du ändrat dig, säg det.

Har du fått både mitt nummer och min mailadress, lägg då inte plötsligt till mig på Facebook och hör av dig där utan att vi snackat innan via telefon eller mail. Det känns jättekonstigt om du redan fått TVÅ alternativ för att kontakta mig men istället väljer ett tredje. Har vi träffats och snackat på en fest eller så, då är det helt okej att du skickar en vänförfrågan till mig utan att fråga innan fast du bör vara medveten om att jag själv väljer om jag vill acceptera. Men jag tycker att det känns konstigt om du plötsligt ringer mig utan att ha fått mitt nummer.

Om vi blivit vänner på Facebook kan du höra av dig där om du vill något. Leta inte plötsligt upp mitt nummer (åtminstone inte om jag inte skrivit ut det på Facebook) utan fråga efter det om du vill kunna ringa eller skicka SMS. Är det brådskande, exempelvis om vi ska ses och du meddelat att du fått förhinder utan att jag hunnit se det på Facebook i tid är det en annan sak.

Om du träffar mig på en konsert och vill att jag ska skicka dina bilder och sedan ska maila mig så jag får din adress, ring inte plötsligt och skicka inget SMS. Jag har inte gett dig mitt nummer och det enda jag gått med på är att maila bilder. Du har letat upp numret utan att fråga vilket inte känns okej och det är inget viktigt du vill.

Om vi snackat om att ses och göra något särskilt projekt ihop, exempelvis skapa musik, utgå ifrån att det är just det jag vill i första hand. Det kan hända, men är inte säkert, att jag vill dejta dig.

Tala inte om att du ska ”lära” mig hur jag ska bete mig för att kunna få en kille. Jag vill vara mig själv och bli älskad för den jag är, inte bete mig på ett sätt som inte är naturligt för mig för att få någon.

När jag letat efter en gitarrlärare, ge mig inte gratis lektioner för att ena lektionen säga att du gillar att du slipper tjata på mig men för att efter nästa gång skicka ett mail där du vill ta lektionsuppehåll på grund av att ”personkemin” inte stämde. Om jag sökt upp dig när jag velat ha en lärare ska du inte förvänta dig att jag vill ringa och prata med dig. Om jag mailat och sagt att jag är sjuk, ring inte halv tio på kvällen för att prata. Vad är det du vill?

Säg inte att jag kan ringa när jag vill om du tycker att två veckors mellanrum är för ofta.

Gå inte ner på knä om du inte a.) ska hjälpa mig med mina fötter, b.) är intresserad, eller c.) det är en del av en teaterpjäs som vi båda vet om att vi är med i.

Du vet väl om att jag har skrivit en poesibok? ”Ärligt talat” innehåller 42 färgfoton och ca 66 dikter (beroende på hur en räknar!) och kostar 250 kr (eventuell frakt tillkommer)! Maila mig gärna på angela.of.music@gmail.com för mer information. Jag finns även på Facebook, du hittar min offentliga sida genom att söka på Angela eller @angelaartistofficial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s