Civilkurage

 Det är väldigt lyhört där jag bor och mina grannar bråkar ofta. Vid ett tillfälle hörde jag en av dem, det måste ha varit kvinnan, skrika ”Slå inte mig!” Det var väldigt obehagligt och jag valde att ringa polisen.

 Vad gör en om en ser någon på stan som verkar ledsen eller ser ut att inte må bra på något annat sätt? Troligtvis ingenting. Jag minns ett tillfälle när jag grät efter att ha bråkat med min pappa och det var en kvinna som undrade hur det var med mig. Jag blev jätteglad.

 En gång var en kompis arg och mådde dåligt och hade pratat om att ta livet av sig. Jag ringde honom för att höra hur det var med honom.

 Förra vintern mådde jag väldigt dåligt och hade skrivit ett blogginlägg där jag talade om att jag hade en del självmordstankar. EN av mina vänner hörde av sig till mig och skrev att han älskade mig och att jag är värdefull. Jag uppskattade väldigt mycket att han hörde av sig men blev också ledsen och ganska mörkrädd över att inte fler hade gjort det.

Det är så lätt att tänka att det inte är ens ensak. Det är skrämmande när en ser att människor mår dåligt och en vill inte ställa till det. Jag vet inte hur många gånger jag sett folk med skärsår på armarna utan att våga fråga. Men jag tänker att en aldrig kan veta hur allvarligt det är. En kan inte veta om det handlar om liv och död. Men bara det att visa att en bryr sig på något sätt kan ibland vara hela skillnaden och det som avgör vilket det blir. Den som är i situationen kan tycka att det är svårt att våga be om hjälp. En kan heller aldrig veta om en själv skulle kunna hamna i situationen. Vad hade jag då velat att någon annan gjort för mig?

Du vet väl om att jag har skrivit en poesibok? ”Ärligt talat” innehåller 42 färgfoton och ca 66 dikter (beroende på hur en räknar!) och kostar 250 kr (eventuell frakt tillkommer)! Maila mig gärna på angela.of.music@gmail.com för mer information. Jag finns även på Facebook, du hittar min offentliga sida genom att söka på Angela eller @angelaartistofficial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s