Du betyder lika mycket som en fjäril – ALLT!

Tänk dig att du går ut en dag och får syn på en fjäril. Du kanske inte bryr dig så jättemycket om fjärilar men när du ser åt det hållet får du syn på en hundralapp. Du tar upp sedeln och åker in till stan. Du skulle egentligen direkt till Centralstationen men eftersom du hittat hundralappen tänker du att du lika gärna kan ta en sväng förbi Nordstan för att se om du kan hitta någon present till din syster som du ska besöka. Det är marknad och du får i ett stånd syn på ett armband du gillar och du börjar prata med killen som säljer armbanden. Ni blir vänner och efter ett tag börjar du märka att du är förälskad. På detta sätt upptäcker du att du är bisexuell. Killen du träffat är dessvärre hetero och det blir inget mellan er. Du kommer in i en livskris men får hjälp av ett team som jobbar med självmordsbenägna HBTQAI-personer och anhöriga till personer som begått självmord. När du själv tagit dig ur din kris börjar du jobba på det här stället och genom jobbet träffar du ditt livs kärlek och ni gifter er. Han är änkling och har tre barn som du adopterar så nu är du alltså plötsligt förälder. I ditt jobb lyckas du inspirera massor av människor till att inte ta sina liv och du ger en änkling livslusten åter och hans barn får en underbar adoptivpappa. De växer i sin tur upp till att bli trygga personer som bidrar till mycket gott i samhället. Allt detta händer på grund av att du en dag får syn på en fjäril.

Detta är ett tänkbart scenario utifrån fjärilseffekten, ett begrepp inom kaosforskning. Fjärilseffekten säger att en liten händelse kan resultera i stora oanade konsekvenser. När jag upptäckte fjärilseffekten insåg jag hur allt är sammankopplat, hur viktiga alla är, hur vi alla har en roll att spela och att vi betyder långt mer än vi kan ana. Vi påverkar människor, saker och naturen vare sig vi vill det eller inte. Visserligen kan en sak en gör som en haft en god intention med leda till ett negativt resultat, det kan en inte förutse, men jag tänker ändå att ju mer positiva saker en gör desto fler positiva resultat borde det bli. I alla fall känns det väldigt bra att veta att jag är viktig. Och det är du också. Låt oss göra så mycket gott vi kan.

Du vet väl om att jag har skrivit en poesibok? ”Ärligt talat” innehåller 42 färgfoton och ca 66 dikter (beroende på hur en räknar!) och kostar 250 kr (eventuell frakt tillkommer)! Maila mig gärna på angela.of.music@gmail.com för mer information. Jag finns även på Facebook, du hittar min offentliga sida genom att söka på Angela eller @angelaartistofficial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s